@Ed_Proa @Grup62
Com més llibres llegeixo sobre la Barcelona d’abans, aquella que encara tenia muralles enlloc de botigues amb coses modernes que poc a poc se’ns fan imprescindibles, més me n’enamoro. I es que en Pau Faner ens fa un recorregut pels petits indrets que coneixem però que no hem vist mai de la nostra estimada ciutat.
Tot i que tothom estarà d’acord que en Marc Roses és el protagonista d’El Mal de la Guerra, per mi ho són tots els personatges. Si bé és cert que la novel·la gira al voltant d’aquest hostaler de la Barcelona del segle XIII, no menys importants són les persones que l’acompanyen, com ara Ada, la noia de qui s’enamora i que festeja amb en Mau de Riera, rival d’en Marc; el comte Huguet i la seva dona Florina, o en Joanot Valentó, l’agutzil de la ciutat, entre d’altres. Quan en Marc és acusat per en Mau per un crim sexual, aquest decideix marxar amb les tropes del rei Jaume I que surten a conquerir Mallorca, però en tornar l’acompanya una malaltia de la guerra que el marcarà per sempre més.
A partir d’aquest moment les trobades entre Marc i Mau es veuran precipitades per aquest últim, amb l’ajuda de l’agutzil i mossèn Servats amb l’única intenció de fer-li pagar que finalment hagi aconseguit l’amor d’Ada.
L’amor, la rivalitat, la guerra i la venjança s’entrellacen en aquesta novel·la carregada d’emoció. Durant tota la història descobreixes la Barcelona més pura, amb personatges de l’època, l’heretgia i els costums populars.
Si voleu veure el vídeo presentació de la novel·la, aquí el teniu:
Títol: El mal de la guerra
Autor: Pau Faner
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 568
ISBN: 978-84-7588-358-8
Preu: 22€
No he llegit cap novel·la d’en Pau Faner, però recordo amb enyorança quan escrivia com a columnista a l’AVUI i m’agradava molt.
Jordi, he llegit l’Eli i he pensat el mateix!! Amb l’afegit que quan llegeixo novel·la històrica de llocs que conec m’agrada especialment, així que em penso que ja tinc una de les novel·les de l’estiu!
Sort tenen els catalans que en llegit l’últim llibre de Pau Faner, El mal de la guerra , que després o durant la seva lectura poden passar pels llocs citats i reviure les vivències en la imaginació .
Un bon llibre , ja espero el següent de Pau Faner.
Nosaltres també!
M’ha agradat molt el llibre. Té un ritme trepidant que t’enganxa de la primera a la darrera pàgina. És també una bona reflexió sobre la guerra, la injusticia i el poder del poble unit.
Molt recomanable.