@Ed_62 @labutxaca @Grup62
Hola a tots, Nosaltres!
En primer lloc volem compartir amb vosaltres una notícia que ens fa molta il·lusió, que és que l’edició d’enguany del festival de novel·la negra BCNegra dedicarà una exposició a un dels nostres escriptors preferits d’aquest gènere: Andrea Camilleri. I parlar de Camilleri vol dir parlar dels casos de Salvo Montalbano, aquest ja mític personatge amb cognom d’escriptor català de novel·la negra.
El festival BCNegra se celebra de l’1 al 9 de febrer, però l’exposició a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona romandrà oberta durant tot el mes que ve, de manera que teniu temps per anar-hi, però no us la perdeu!
En segon lloc, per celebrar el festival i l’exposició al Nosaltresllegim us volem fer una proposta que estem convençuts que faria les delícies del Pepe Carvalho, però que té com a missió provocar-li saliveres al protagonista de les novel·les d’Andrea Camilleri.
Si coneixeu el personatge, encara que només sigui una mica, sabreu que el Comissari Montalbano té com a tret distintiu el fet de què gaudeix (i molt!) d’un bon àpat.
És per això que us preguntem: quin és el seu plat preferit i quin és el restaurant on va a gaudir-ne?
Si responeu correctament aquestes dues preguntes entrareu al sorteig de dos lots de llibres de les novel·les del Comissari Montalbano que ha publicat Edicions 62 i labutxaca, i que han estat traduïdes (i amb unes traduccions molt celebrades!) per en Pau Vidal. Els guanyadors els decidirà Edicions 62 i labutxaca i teniu temps per contestar fins dissabte 9 de febrer.
Però alerta! Qui no només ens respongui correctament sinó que a més “li proposi” un menú català de traca a en Montalbano tindrà “punts extra” per aconseguir un d’aquests dos lots de llibres.
Nosaltres, no us ha entrat gana i ganes de llegir novel·la negra?
Esperem les vostres respostes a l’apartat de comentaris!
ahir em van enviar una foto per whatsapp que posava “Restaurante Bar Cenas / Especialidad en chorizos”. Suposo que no devem estar parlant d’aquesta mena de plats de sobre així que em documentaré per respondre i guanyar el lot de llibres (ep, si pot ser!)
El seu plat preferit es la Pasta ncasciata i el restaurant és la Trattoria di Enzo. Li proposaria menjar una bona escalivada, una sarsuela o un conill amb bolets.
El pati està més negre que mai. BCNegra una cita inel.ludible!
Ep, nois. Jo també tinc molta gana de Montalbano, encara, per això estic enllestint una aventi nova que sortirà a l’abril. No participo al concurs per raons òbvies, només us volia agrair l’entusiasme i la passió compartida. I, això sí, estic segur que a en Montalbano un bon plat de calçots li farien peça!
Pau, ja tenim un misteri per Sanr Jordi?? Que bé!! Gràcies per ser Nosaltres! Patrícia, totalment d’acord!
Bon dia!!! i bona cuina!!!! Al comisari Montalbano li agrada la cuina Siciliana el seu restaurant de capcelera és la Trattoria de Enzo.Els seus plats preferits són molts,la pasta ncasciata,les sardines a la Siciliana,el salmó,les olives la capotina les arancini(croquetes),les mandonguilles de numato,la pappanozza,…..es un bon vivant!!!
Si vingués a Barcelona li recomaria les gambes de Palamós,les mandonguilles amb sèpia ,pollastre amb llagostins,el conill amb sanfaina!! Segur que és lleparia els dits.I de postre una crema catalana!!!
Gràcies per aquests concursos tan eixerits!!!
Hola!!! mmm…a aquestes hores i ja se´m desperta la gana.
En Montalbano, quan no li cuina l´assistenta, li agrada anar a La Trattoria di Enzo. I té uns quants plats preferits, com ara: le sarde a beccafico, pasta n´casciata, arancini….
Jo li proposaria un menú català d´hivern i un d´estiu. A l´hivern: sopa de galets amb la seva carn d´olla, canelons i crema catalana. A l´estiu: esqueixada de bacallà, braç de gitano de carn i patat i gelat d´avellana.
Segur que també se´n llepava els dits!
Gràcies pel concurs i bon profit!
El seu plat preferit crec que és la pasta n’casciata i diria que la que més li agrada és la que li prepara l’Adelì que és la seva assistenta. Ara bé, ell amb una pasta cuita al dente i un rajolí d’oli amb un all i unes olives es llepa els dits!
Com a contrapunt català, uns bons canalons de Sant Esteve, un bon suquet de peix (el peix l’entusiasma, també) i segur, segur que el pa amb tomàquet i unes anxovetes l’entusiasmaria. I l’escalibada, i…
El set plat preferit és la caponatina (esbergínies i api fregit amb olives, tàperes i tomàquet) que es pren a la Trattoria d’Enzo.
No obstant això, aquí, a la nostra terra jo li serviria: un bon xató, butifarra amb seques i crema catalana. Tan senzill com típic nostre!! i volgués alguna cosa de temporada, què millor que uns bons calçots!!!
Gràcies, per donar-nos l’oportunitat de participar!!
Bon dia,
Al comissari Montalbano li agrada menjar bé i quan no li deixa preparat el menjar la seva assistenta Adela el seu lloc preferit és el restaurant de ca l’Enzo. Li agrada molt el peix, la bullabessa, entremesos de mar (les anxoves marinades), sardines amb ceba, aquesta samfaina siciliana que en diuen “capolatina”, la pasta ‘ncasiato (segons diu és un plat digne de l’Olimp)… vaja un bon gourmet.
Si vingués a Catalunya li recomanaria provar el xató, un mar i muntanya i uns carquinyolis acompanyats amb un bon moscatell. Bon profit comissari!!
Doncs el seu plat preferit són les arancini i la pasta ncasciata. A la trattoria d’Enzo. O cuinat per la seva assistenta.
I li proposaria una torrada amb pa amb tomàquet d’escalivada amb anxoves, una botifarra (potser de bolets) amb seques i crema catalana (que a mi m’agrada sense cremar, però a ell li donaria tal com ha de ser)
Gràcies pel concurs! A veure si hi ha sort.
Plat preferit: Arancini
Restaurant: Trattoria d’Enzo
Menú català recomanat: una calçotada
Gràcies.
Hola!!!
El restaurant es diu trattoria d’Enzo i entre els seus plats prefertis està la pasta ncasciata i les arancini.
Com a plat català li recomanaria, de primer uns espàrrecs amb salsa romesco i de segon unes costelles de xai a la brasa acompanyades de mongetes i allioli; un plat consistent però boníssim……
Bona sort per a tothom!!!
Hola,
El seu plat preferit, entre altres, és la pasta ncasciata i el restaurant La Trattoria d’Enzo.
Respecte al menu català, en aquest temps, li recomanaria una bona calçotada!!!
Bona sort!
Jo li faria tastar un bon pa de pagès amb embotits de la terra regadet amb un bon
Penedès
Ah se m’oblidava ell sol menjar pasta ncasciata a la tratoria di Enzo
El seu restaurant favorit és la trattoria d’Enzo i entre els seus plats fetitx destaquen la pasta ncasciata i les arancini.
Jo li proposaria a en Montalbano que compartís amb mi un bon plat d’arròs negre, que el trobo molt escaient…
Hola,
El restaurant és la Trattoria d’Enzo.
El comissari té molts plats preferits: pasta ncasciata, arancini, sarde a beccafico…
Un menú català que li recomanaria seria: una fusta d’embotits de la terra amb pà amb tomàquet, un vi negre del Penedès i de postres mel i mató.
Gràcies pel concurs i molta sort a tothom!
El seu plat preferit és la pasta n’casciata a la trattoria d’Enzo, i també les arancini que li prepara la seva assistenta.
I li recomanaria una sopa de galets, pilota i crema catalana. Mmmm
Gràcies
Hola a tots Nosaltres!
Tanquem els comentaris!
Moltes gràcies a tots per participar. En breu ens posarem en contacte amb els guanyadors.
Bon profit i bona lectura!